Vinarji 2023

[cs_content][cs_section bg_image=”https://www.popup-festival.si/wp-content/uploads/2022/03/ezgif.com-gif-maker-17.jpg” parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ _label=”Section 1″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;background-position: 50% 40%;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Vinarji 2023

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ _label=”Section 2″ style=”margin: 0px;padding: 60px 0 30px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”2/3″ style=”padding: 0px;”][cs_element_headline _id=”8″ ][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]scurek-vinar

Ščurek

Vinska klet na Plešivem v Medani, Goriških Brdih, hrani bogat pridelek Stojana, ki s petimi sinovi neguje 20 hektarjev vinogradov. Večina posesti je na italijanskem delu Brd, za najboljše lege pa veljajo Grotišče, Dugo, Mahober, Jazbine, Jordano, Gredič in Kozlink. Ščurkovi na trgu letno ponujajo do 80.000 steklenic vrhunskega vina.[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;”]

Popup-wine-festival-slovenski-vinarji-colnar

Colnar

Vina iz kleti Colnar vam povedo… zgodbo prednikov in zgodbo sodobnega časa… le prisluhniti morate iskrivi vsebini kozarca. Družina Colnar je stara rodovina, saj zapisi segajo v leto 1400. Leta 1747 so najstarejšega sina poimenovali Janez in ime se je vse do današnjih dni ohranilo v družini. Pred leti se je kmetija Colnar iz živinorejsko-vinogradniške kmetije preusmerila v vinogradniško z integrirano pridelavo in izletniškim turizmom v zidanici na Trški gori. Sedaj obdelujejo dobrih 8 ha vinogradov na treh različnih legah.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]korenika-in-moskon-vinar

Korenika Moškon

V Slovenski Istri na Kortah se nahaja vinska klet Korenika & Moškon. Na idealnih legah kortinskih bregov med oljčnimi gaji, v zrcalu Sečoveljskih solin, ležijo vinogradi, ki so osnova za odlična rdeča in bela vina. V vinski kleti kombinacija tradicije, izkušenj, znanja in mladostnega zanosa spleta posebne vinske zgodbe, zgodbe čudovitih vonjev, polnih okusov in občutkov, ki so opoj za dušo in telo.[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]Logotip Frešer

Frešer

V družini Frešer že več kot stoletje gojijo ljubezen do vinske trte in dela v vinogradu. V užitek jim je pobirati grozdje, ga stiskati in z njim polniti sode. S tem se v družini ukvarjajo že od leta 1832, saj so že sedma generacija, ki to počne. Nazadnje sta Vladko in Tatjana Frešer vse niti predala sinu Matjažu, ki trenutno skrbi za to, da je bogata letina skrbno spravljena v steklenice. V njihovih vinogradih uspevajo sorte renski in laški rizling, rumeni muškat, sauvignon, chardonnay, sivi pinot in modri pinot.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]gasper-vinar

Gašper

Spletna vinoteka eVino.si je vinski distributer tako slovenskih kot tudi tujih vin, ki prednjači na slovenskem trgu. Gašper s svojim znanjem ogromno truda vlaga tudi v blagovno znamko vin Gašper, katera so našla mesto tudi v nekaterih najboljših restavracijah na svetu.[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]Popup-wine-festival-slovenski-vinarji-prus-bela-krajina

Prus

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Tri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine. Čeprav njihov pokojni stari oče ni imel toliko vinograda, kot ga imajo danes, je bil vseeno član soseske zidanice Drašiči.[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]simcic-vinar

Marjan Simčič

Vinska klet, ki trdno verjame v briško zemljo, v briško gričevje, primorski veter in sonce. Tukaj avtomatizma ni. Popolna predanost in zaupanje trti sta brezpogojni. Moč narave tukaj spoštujejo in se poslužujejo naravnih metod vzgoje vinske trte brez agresivnih umetnih gnojil ter insekticidov. Vina, ki jih je njihova avtentičnost ponesla v sam vrh ne zgolj slovenske, temveč tudi svetovne vinske kulture.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Vinar Istenič

Istenič

S trdim delom in znanjem, pridobljenim tako v tujini kot tudi z ustaljeno prakso, so eden izmed vodilnih proizvajalcev penin po tradicionalni metodi. Delujejo že od leta 1968.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”] Popup-wine-festival-slovenski-vinarji-metlika

Vinska klet Metlika

Slogan Bele krajine pravi: ˝Bela krajina, dobro za oba˝ in v zadružni Vinski kleti Metlika, največji belokranjski kleti, se ga držijo! Vinska klet Metlika nudi vina različnih stilov, tako penečih, mirnih kot tudi sladkih. Mila klima in trti prijazna zemlja na najboljših legah vinogradov so jim omogočile, da so se različne tako bele in rdeče sorte v krajih okoli Metlike nadvse prijetno udomačile.
[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Vina Bordon - logotip

Vina Bordon

Družinska tradicija vinogradništva kmetije Bordon sega v leto 1985. Ivan Bordon je kot prvi med zasebnimi vinarji Slovenske Istre vpeljal lastno blagovno znamko vin. Danes njegov sin Boris nadaljuje z inovativnostjo in predanim delom, stremi k popolnosti ter pridelavi vrhunskih vin, ki vedno znova dosegajo zavidljiva priznanja in nagrade, tako doma kot v tujini.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Vina HUBA Martinčič - logotip

Vina HUBA Martinčič

HUBA vinogradništvo in vinarstvo je mlado, družinsko posestvo, katerega bistvo je strast do originalnega življenja. Skozi skrbno pridelano grozdje in vino sporočajo njihovo zavezanost h kakovosti in izvirnosti. To je HUBA; Harmonija Ustvarjalnosti Barvitega Amfiteatra.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]

Valter Sirk

Družina Sirk iz Višnjevika se že nekaj rodov neprekinjeno ukvarja z vinogradništvom in vinarstvom. Družinska kmetija ostaja zvesta rebuli in ostalim avtohtonim sortam (malvazija, tokaj-jakot), ki so briški ponos, odraz ljudi in terroir-ja. Valter Sirk, ki danes vodi kmetijo, je lastno proizvodnjo začel leta 1991, zasajenih ima 24.000 trsov, večinski del svojih vin pa izvozi.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Vinogradništvo JNK - logo

JNK

Vinogradništvo JNK je majhna družinska posest iz Šempasa v Vipavski dolini, ki že vrsto let prideluje izključno oranžna vina. Z veliko željo po pridelavi elegantnih in karakternih vin se je odločil Boleslav Mervič, sedaj pa to tradicijo nadaljuje hčerka Kristina. Glede na obdelavo 3,5 ha vinogradov je asortima sortnih vin in zvrsti pester.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]LENDWINES

Lendwines

Beseda “lendwines” je zloženka iz besede Lendava in wine. V skupno zgodbo so se združili trije mladi vinarji, katerih cilj je ohranjanje majhnosti, butičnosti in kakovost, kar je tudi ključna smernica njihovega vinogradniškega koncepta. ”Nano winery concept”, ki je zaradi majhosti in omejenosti samega okolja in vinogradov posameznika edinstven za njihovo okolje, zaradi katerega so bili primorani k združitvi in tako skupaj predstavljati ljubiteljem vin edinstvena vina in zgodbe, ki so z njim povezane.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Na hribu - logo

Na hribu

Ko človek obišče Slap, ki leži ob Vipavski vinski cesti, mu ne bo žal, če si nekaj več časa odtrga za podrobnejši ogled te in tudi sosednjih vasi. Te so res nekaj posebnega. Stare kamnite hiše, zbite druga ob drugi, v okolici cvetoče, snežno bele češnje, kmetje v vinogradih, zanimiva zgodovina in krajevne znamenitosti. Ko pa obišče Na hribu pa spozna vse dobrote, ki jih nudi domačija. Seveda, od vina naprej.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]de Adami Zaloščan - logo

de Adami Zaloščan

Vinska klet Zaloščan, ki, svoja vina trži pod uveljavljeno blagovno znamko De Adami. Ime je dobila po častitljivem gospodu De Adami Klemšetu, ki je v 16. stoletju živel v Zaloščah in o katerem se v ustnem izročilu še danes spletajo zanimive zgodbe. Po kraju Zalošče, ki se je ugnezdil v samo osrčje spodnjega dela vinorodne in zelene Vipavske doline, pa se imenuje klet. Vanjo prihaja grozdje iz lastnih vinogradov in odkupljeno od petih kooperantov, pridelano naravi na prijazen način. Iz kleti pa potem odhaja v svet štirinajst sortnih mirnih vin in zvrsti.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

M vina - enostavno dobra vina

M-enostavno dobra vina

Na stičišču, kjer se končujejo Alpe in se pričenja Panonski svet, se nahajajo M-enostavno dobra vina. Prečudovita oaza na obronkih Pohorja je osnova za nastanek edinstvenih vin. M-enostavno dobra vina je mlada blagovna znamka, ki nosi v sebi pečat tradicije, ki jo je navdahnila sodobna svobodomiselnost prepletena s strokovnim pogledom.
Zgodba o M-enostavno dobrem vinu se je začela leta 2009, ko sta Gregor&Tjaša Mikuž zasnovala novo vinsko znamko. Z njima so prišli novi prijemi in nove ideje, ki jih narekujejo sodobni vinski trendi. S strokovnim znanjem in natančnim delom v vinogradu in vinski kleti zagotavljata, da vino ohranja naravni okus grozdja in Pohorja, z vsemi svojimi značilnostmi in mu dodajata tisto posebnost, ki jih naredi edinstvene.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Vina Zajc - logo

Vina Zajc

Korenine današnje kleti izhajajo iz tradicij kmečkih družin Zajc in Curhalek ter segajo v leto 1858. Zajc je leta 2007 zgradil eno najsodobnejših kleti, z zmogljivostjo skoraj milijon litrov, prodajno mrežo pa neguje po vsej Sloveniji in v osmih drugih državah. Danes šteje Zajc za kakovostnega in vidnega pridelovalca dolenjskih vin pod blagovno znamko Zajc, predvsem cvička, temno rdeče modre frankinje, belega vina Beli Zajc, vrhunskega vina pozne trgatve Modri Zajc ter ledenega vina Ledeni Zajc in suhega jagodnega izbora, ki dosegajo najvišjo kakovost v svojih razredih. Z letnikom 2015 pa so za vinske ljubitelje pripravili še rumeni muškat.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Domaine Slapšak

Domaine Slapšak je “domači projekt”, v katerega vsak član družine prinaša svoj čas in znanje. Predvsem pa je avantura, ki združuje družino okoli skupne strasti, ki jo želijo deliti z vami. Telče z vinogradi na 500m nadmorske višine dajejo odlične rezultate. In ta rezultat je odlična penina.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Bjana vinar

Bjana

Miran in Petra Sirk veljata za pionirja med slovenskimi peničarji.
Bjana je narečno ime za vas Biljana. Vina Bjana pridelujejo in negujejo na družinskem posestvu v osrčju vinorodnega okoliša Goriška brda. Iz Bjane je tako leta 1993 prišel prvi brut v Sloveniji (Brut letnik 1990). V naslednjih letih pa so sledili novi pomembni mejniki slovenskega vinarstva: prva gastronomska penina (Cuvée prestige), prvi zelo suh rosé (Brut rosé) in prva popolnoma suha bela penina (Brut zero). Zdaj se jim je pridružila še prva slovenska bela penina Blanc de Noir, narejena izključno iz grozdja sorte modri pinot.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Logo kmetija Pavlovič

Kmetija Pavlovič

So integrirani pridelovalci sadja in zelenjave katerih začetki segajo v 90.‑ta. Prihajajo iz Križevske vasi pri Metliki. Svoje pridelke želijo kupcem približati s čim večjo biološko vrednostjo hranil. Ena izmed posebnosti, ki jih ustvarijo na kmetiji je tudi Malino vino… Vino iz malin. Malino je postaven, možat,… rahlo nadut, a vseeno sladek, kot znajo biti sladki mestni zapeljivci. Nekje so celo slišali, da so ga dekleta poimenovala; “Malinovec, ki je odrasel.”[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]kobal-vinar

Šuklje

Domačija, katere tradicija sega v leto 1895, je predana trdemu delu in razvoju svoje blagovne vinske znamke, katero podpira njihovo vino. Brez dvoma je to vinska klet, ki si v prihajajočih letih zasluži več pozornosti.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]edi-simcic-vinar

Edi Simčič

Ko vino zapusti temo kleti, se na mizi razodene z imenom in nenavadno podobo. Ni mu do imenitnosti in slave ima dovolj tudi brez tega. Ponudi se tako, kot se pozneje razvije v duhu in okusu: veselo, razigrano, na hip zresnjeno, a ves čas malce neobvezno. Resnična plemenitost ni nikoli vzvišena. To so vina Edi Simčič iz Vipolž.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]iaquin-vinar

Iaquin

Vinska druščina Iaquin na svoji družinski posesti poleg rebule skrbi tudi za sorte, kot so chardonnay, cab. sauvignon ter sauvignonasse oz. tokaj (jakot – točaj). Predani so naravi, zato je njihovo glavno vodilo, da večinski del naredi narava sama, tisti ščepec za piko na i pa vinar doda v kleti. In to je odraz njih samih. To je Iaquin.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Logo Monte Rosso

Monte Rosso

Monte Rosso je posestvo v vasi Crveni Vrh s prav posebno zgodbo, ki se prične in zaključi z brezmejnimi doživetji. Ta zgodba, ki se je pričela leta 2006, ne bi mogla obstajati brez mnogoterih sožitij, ki so vodilo našega vsakdana. Med najpomembnejšimi je sožitje med naravo in človekom, saj verjamemo, da z gojenjem domorodnih rastlinskih vrst, ki so najbolje prilagojene vremenskim razmeram, ustvarjamo posest, ki potrebuje zelo majhen vpliv človeka za zdravo in dobro uspevanje. Tu je prav tako pomembno sožitje vrst, ki so nasajene druga ob drugi, saj le-te ustvarjajo pestro in zdravo okolje, ki preprečuje širjenje morebitnih bolezni in zajedalcev. Poleg njihovih vin boste lahko okusili tudi njihova odlična oljčna olja.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Molipachi - logo

Vinska klet Molipachi

Vinsko klet Molipachi najboljše opišejo njihove besede:
“Ko pride čas, začneš delati vina in upaš, da bo dobrota v njih živela večno.
Je smisel v dobroti ali v večnosti?
Ko spregovorijo angeli na dnu mojega kozarca, govorijo o dobroti in o večnosti.”
In kaj drugega poreči na to, kakor samo to, da naj njihova vina govorijo za sebe. Mi se veselimo.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Molipachi - logo

Renčel

V Dutovljah, kjer hišo označuje številka 24, je bila domačija od nekdaj. Vsaka generacija je kaj dodala in dozidala. Naši predniki so se ukvarjali tudi z drugimi kmetijskimi panogami, z živinorejo in poljedelstvom, a je bilo vino vedno prvi in najpomembnejši pridelek te hiše.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Rondič - logo

Rondič hiša vin

Njihovo hišo vin lahko najdete na Slapu, ob vaškem placu tega gručastega naselja, v Vipavski dolini. Vinogradništvo in vinarstvo je v njihovi hiši doma že več kot štiri generacije. Živijo v obnovljeni, več kot 250 let stari, tipični vipavski hiši, pod »borjačem« pa imajo veliko sodobno klet, ki jim omogoča, da tisto, kar jim trta ponudi, z ljubeznijo delijo naprej. Danes se seveda trudijo, da z novimi prijemi sledijo temu, kar so se od prednikov naučili in da bojo s tem poskrbeli tudi za naše zanamce.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Kmetija Trošt - logo

Kmetija Trošt

Družinska kmetija se nahaja v starem vaškem jedru, njihovi vinogradniški začetki pa segajo v leto 1844. Istega leta je nastala tudi njihova vinska klet, ki je zanimiva zaradi kamnitih obokov in je še danes ohranjena v prvotnem stanju. So eni izmed prvih v Vipavski dolini, ki so začeli s pridelavo vina Zelen. Imajo 6 ha vinogradov, za katere pravijo, da so obdelani z ljubeznijo in potrpežljivostjo. Njihovo vodilo je, da trta obrodi dobro, le če užije senco gospodarja.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]petric-vinar

Petrič

Zavedajo se, da je kakovost vina v veliki meri odvisna od vzgoje in obremenitve vinske trte. Zavzemajo se za enošparonsko vzgojo, ki sicer daje manjši pridelek, vendar je kvaliteta grozdja mnogo boljša. Sledijo tudi razvoju novega, okolju bolj prijaznega, načina pridelave grozdja – sintegrirani pridelavi. V kleteh imajo 8 vrst vina, med njimi 2 avtohtoni vrsti: Zelen in Pinela.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Posestvo Rouna - logo

Posestvo Rouna

Posestvo stoji v osrčju vinogradov izven vasi Slap. Do tja vodi slikovita podeželska pot, ki je primerna za sprehode in rekreativno kolesarjenje. Družinsko vodeno posestvo je znano po veliki vinski kleti, v kateri se zrcali preteklost in sedanje napredno vinogradništvo. Poleg pridelave raznovrstnih svežih vin, so v zadnjem času poznani tudi po pridelavi muškatne penine.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Vina Marc - logo

Vina Marc

Družinska kmetija Marc ima svoje vinograde na čudovitih sončnih legah vasi Slap. Vas je poznana kot “vas z največ zelena na svetu”, zato mu tudi mi posvečamo posebno pozornost in s ponosom rečemo: Pri nas je zelen doma.
Gradimo na tradiciji in kvaliteti naših vin, posebno zelena, kar dokazujejo številna priznanja na domačih ocenjevanjih, pa tudi v tujini.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

FERVIN - logo

FERVIN

Kljub temu da je posestvo v lasti njihovih prednikov že vsaj od leta 1866, za nov začetek in ustanovno leto Posestva FERVIN štejejo leto 2018. Takrat je posestvo prevzela družina Ferjančič in na novo začrtala smer njegovega delovanja. Posestvo se je usmerilo v pridelavo sodobnih, visoko kakovostnih vin z odtisi njihovega dela in kraja. Človek s svojim delom ključno vpliva na kakovost in karakter vina. Za uspeh pa je potrebna ekipa. Ekipo FERVIN sestavljajo Matjaž in Mavricija ter njuna sinova Matic in Mark Ferjančič. Sodelovanje dveh generacij omogoča uspešno združevanje novega znanja, svežih idej ter dolgoletnih izkušenj in na ta način zagotavlja uspešno izpeljavo zamišljenih projektov.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

FORNAZARIČ - vinar

FORNAZARIČ

Posestvo Fornazarič iz Vipavske doline ima zelo dolgo zgodovino, saj so njihovi predniki že davno tega izkoriščali naravne danosti za kmetovanje, s čimer so se tudi preživljali. Gričevnata pobočja so bila vedno zasajena s sadnim drevjem in vinsko trto. Kmetija se je z leti širila, spreminjala obseg posameznih dejavnosti in nekatere tudi opustila. Uspelo ji je preživeti skozi čas ter ohraniti nekatere izvorne načine pridelave v sožitje z naravo. Ugodna lega, podnebje in način pridelave so omogočili razvoj in širitev vinogradništva na vseh bližnjih pobočjih in s tem tudi kakovostno pridelavo vina.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Zaro vinar

Zaro vina

So vinogradniška družina, katere predniki so se v Izolo naselili že davnega leta 1348, zato je predanost domači zemlji in morju, kot zlata nitka vtkana v njihovo življenje in delo. Tradicijo in bogato dediščino skrbno negujejo in neprestano dopolnjujejo. Njihova predelava sledi ekološkim načelom. Njihovi vinogradi in oljke se razprostirajo na 25ha površin, na prečudovitih rodovitnih legah nad Izolo, ki ponujajo dih jemajoči razgled na skoraj celotno slovensko obalo, Tržaški zaliv ter italijansko obalo vse do Gradeža, katere ozadje v jasnem vremenu krasijo veličastni vrhovi slovenskih Alp Triglavom in italijanskih Dolomitov.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]kobal-vinar

Kobal

Začetki gojenja vinske trte na kmetiji Kobal segajo v leto 1931. Takrat so predniki, ki so kot mnogi zavedni Slovenci na Primorskem, morali zapustiti svoj dom, v Trnovcu pognali korenine in zasadili svoj prvi vinograd. Spominjal jih je na dom, ki so ga morali zapustiti, in jim pomenil vez z rodno Vipavsko dolino. Ljubezen do trte in vina jim je ostala zapisana v genih in se uspešno prenaša na mlade.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]FAMILIJA ESTATE logo

FAMILIJA ESTATE

Tri generacije družine Brodnjak so pred nekaj leti v Halozah pričele razvijati živinorejsko-vinogradniško posestvo, ki bo poleg pridelave, predelave in trženja lastnih, postalo osrednja točka vzhodnega dela Haloz za promocijo in prodajo tudi visokokakovostnih pridelkov iz okoliških kmetij in obratov. Cilj je razviti ekosistem povezanih kakovostnih ponudnikov, ki bo čim večjemu številu domačij omogočil obstanek in razvoj, s čimer se bo neokrnjeno in demografsko ogroženo območje prelevilo v novo butično kulinarično in turistično destinacijo.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]krapez-vinar

Krapež

Kmetija Vina Krapež se nahaja v lepi vasici Vrhpolje v Vipavski dolini, ob vznožju Nanosa in Kovka. Tu je nekoč morje pustilo bogate nanose laporja in fliša in ravno to je zdaj dobra podlaga za vzgojo vinske trte.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Vina Kralj - logotip

Vina Kralj

Vinska klet Vino Kralj iz Črešnjevca ob Bistrici je butično družinsko vinogradništvo, ki ga vodi vinar Jože Kralj. Klet se ponaša s široko ponudbo vrhunskih buteljčnih vin belih in rdečih sort, ki redno dosegajo najvišja priznanja na vinskih ocenjevanjih, med drugim se ponašajo z več Decanterjevimi medaljami.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

Kristalvin - logotip

Kristalvin

Naša zgodovina vinogradništva in pridelave vin je trdno ukoreninjena v zgodovino. O tem priča naša klet, ki smo jo ohranili do danes in za katero domnevamo, da je stara preko 300 let. V njej ponosno stoji sod, ki so ga za nas naredili davnega leta 1808. Vina Kristalvin so iz grozdja, ki je pridelano v lastnih vinogradih na gričih Goriških brd, ujetih med Sredozemsko morje in Alpe. Odšli smo na potovanje, potovanje v iskanju odličnosti v okusih. Začenjamo z briškim terroirjem, ki ga radi odkrivamo in interpretiramo z zavzetostjo in navdušenjem. Navdihujejo nas sanje, želje in strast ustvariti nekaj izvirnega in prepoznavnega s spoštovanjem do narave, zgodovine in tradicije.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Vina Guštin

Vina Guštin

Zgodba vin Guštin sega v daljno leto 1898, ko je na Nančkini domačiji v vasi Volčja draga, Joahim Žižmond po domače in za prijatelje »Guštin«, pričel svojo zgodbo. Nono Guštin je v rani mladosti posadil svoje prve trte, najprej merlota, nato pa še malvazije. Dobrega vina v njegovi kleti ni manjkalo in vedno je govoril »Merlot in malvazija to je poezija.«.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]Logotip Bajnof Trška Gora

Vinska klet Bajnof

Na osončenih legah Trške gore, prelestne vinske gorice, ki se pne nad Krko blizu Novega mesta, na vrhu katere od leta 1620 v senci stoletnih lip stoji božjepotna cerkev Device Marije, na 8 hektarjih vinogradov s sodobno vinogradniško opremo in na okolju prijazen način pridelujejo kakovostno in zdravstveno neoporečno grozdje.
V njihovi vinski kleti pridelajo kakovostna vina, od dolenjskega posebneža cvička, modre frankinje in renskega rizlinga do sauvignona in laškega rizlinga. Pridelujejo pa tudi ledeno vino in penino.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Logotip Nebó Neblo

Nebó Winery

Nebó Winery je nova vinska klet, ki se nahaja v vasici Neblo na skrajnem zahodnem delu Goriških Brd v Sloveniji.
Naša vina so skrbno pridelana iz najboljšega grozdja iz našega posestva.
Nebó vina so navdušujoča in navdihujoča.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]simcic-vinar

Marjan Simčič

Vinska klet, ki trdno verjame v briško zemljo, v briško gričevje, primorski veter in sonce. Tukaj avtomatizma ni. Popolna predanost in zaupanje trti sta brezpogojni. Moč narave tukaj spoštujejo in se poslužujejo naravnih metod vzgoje vinske trte brez agresivnih umetnih gnojil ter insekticidov. Vina, ki jih je njihova avtentičnost ponesla v sam vrh ne zgolj slovenske, temveč tudi svetovne vinske kulture.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]FAMILIJA ESTATE logo

Familija Estate

Tri generacije družine Brodnjak so pred nekaj leti v Halozah pričele razvijati živinorejsko-vinogradniško posestvo, ki bo poleg pridelave, predelave in trženja lastnih, postalo osrednja točka vzhodnega dela Haloz za promocijo in prodajo tudi visokokakovostnih pridelkov iz okoliških kmetij in obratov. Cilj je razviti ekosistem povezanih kakovostnih ponudnikov, ki bo čim večjemu številu domačij omogočil obstanek in razvoj, s čimer se bo neokrnjeno in demografsko ogroženo območje prelevilo v novo butično kulinarično in turistično destinacijo.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”] Popup-wine-festival-slovenski-vinarji-metlika

Vinska klet Metlika

Slogan Bele krajine pravi: ˝Bela krajina, dobro za oba˝ in v zadružni Vinski kleti Metlika, največji belokranjski kleti, se ga držijo! Vinska klet Metlika nudi vina različnih stilov, tako penečih, mirnih kot tudi sladkih. Mila klima in trti prijazna zemlja na najboljših legah vinogradov so jim omogočile, da so se različne tako bele in rdeče sorte v krajih okoli Metlike nadvse prijetno udomačile.
[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Vina HUBA Martinčič - logotip

Vina HUBA Martinčič

HUBA vinogradništvo in vinarstvo je mlado, družinsko posestvo, katerega bistvo je strast do originalnega življenja. Skozi skrbno pridelano grozdje in vino sporočajo njihovo zavezanost h kakovosti in izvirnosti. To je HUBA; Harmonija Ustvarjalnosti Barvitega Amfiteatra.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Domaine Slapšak

Domaine Slapšak je “domači projekt”, v katerega vsak član družine prinaša svoj čas in znanje. Predvsem pa je avantura, ki združuje družino okoli skupne strasti, ki jo želijo deliti z vami. Telče z vinogradi na 500m nadmorske višine dajejo odlične rezultate. In ta rezultat je odlična penina.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Vina Sartori - logotip

Vina Sartori

Posestvo Sartori leži v Slovenski Istri, natančneje v kraju Marezige, nad Koprom, ki že od samega začetka slovi po pridelavi vrhunskega vina – REFOŠK. Ponaša se z dolgoletno tradicijo pridelave vin, saj na domačem in tujem trgu delujejo že preko 25 let.
Vina Sartori so posebna, že zaradi bolj intenzivno temne barve, arome ter harmoničnosti. Posebnost vinu daje tudi lastnikova usmerjenost, saj pridelujejo izključno sorto refošk, kar da rezultat popolnosti in hkrati posebnosti. Poudarek dajejo kvaliteti vina in ne kvantiteti, saj na posamezni trti pustijo dozoreti največ 4 grozde za sveže vino, za zorjena vina pa dva do tri grozde.
Ponujajo več vrst refoška, in sicer klasični refošk; Rose iz refoška; Sladki refošk; Refošk Gallus l. 2018 in Refošk Hill l. 2013. Konec leta, oziroma v začetku naslednjega leta prihaja na trg novost – vino Shiraz l. 2020.
Posestvo vodi hišni enolog Tomaž Sartori, ki ima za sabo bogato zgodovino, ogromno izkušenj in znanja na področju vinogradništva in vinarstva.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Vina Krapež - logotip

Krapež

Kmetija Vina Krapež se nahaja v lepi vasici Vrhpolje v Vipavski dolini, ob vznožju Nanosa in Kovka. Tu je nekoč morje pustilo bogate nanose laporja in fliša in ravno to je zdaj dobra podlaga za vzgojo vinske trte.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]SILVERI - logotip

Silveri

Zgodba dveh družin Gašparin in Vuga. Začetki vinogradništva družine Gašparin segajo daleč v leto 1710, ko je naš pra stari oče, notar Blaž Gašparin, sin šmartnsko-imenjskega posestnika Adama Gašparina, poleg notarske službe upravljal veliko družinsko posestvo z več kolonskimi kmetijami.
Vse od takrat se je izročilo vinogradništva in vinarstva prenašalo iz roda v rod.
Mirko, Boris, Maruška Gašparin, Silverij, in njegov sin Goran Vuga, naši vzorniki, ki so se že od malih nog začeli posvečati vinogradom in vinu ter jih s svojim neutrudnim delom preoblikoval v tisto, kar je postal Silveri danes.​

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;display:none;”]

burja-vinarBurja

Posestvo Burja tradicionalno vipavsko vinogradniško kmetijo povezuje s sodobnim razumevanjem vina. Vendar pa, ali ni to morebiti eno in isto? Ali si v vinu ne želimo prepoznati naših korenin, osnov okusov ter hkrati začutiti tla in klimo vinogradov? Posestvo Burja nas s svojimi vini enostavno odpihne.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Mavrič - logotip

Mavrič

Na družinski kmetiji obdelujemo približno šest hektarjev vinogradov. Pridelamo največ belega vina – rebule, sivega pinota, zelenega sauvignona, sauvignona in chardonnayja, med rdečimi pa merlot in cabernet sauvignon. Na posestvu je v kleti tudi degustacijski prostor, kjer je vsak dobrodošel.
V letošnjem letu pa v akciji Sommelierska selekcija v ožjem izboru naš Sauvignon 21 in zmagovalci v izboru za najboljši Cabernet Sauvignon z letnikom 2016.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Jeruzalem Ormož - Puklavec family

Puklavec Family Wines

Ena izmed vodilni družin v Sloveniji katerih zgodba sega nazaj v leto 1934. Predstavila se nam bodo vina in penine vinske kleti in linije Jeruzalem Ormož. Njihova vina najbolje opišemo kot sveža, sadna, sortna in vsem dostopna medtem ko penine živahne, sveže in lahkotne. Enako lahko rečemo tudi za njihovo družinsko podjetje. Želijo, da bi čim več ljudi uživalo in doživelo njihova vina.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Radgonske gorice - logotip

Radgonske gorice

Na skrajnem severovzhodnem delu Slovenskih goric je gričevnat svet med reko Ščavnico na jugu, Apaškim poljem na zahodu in na severozahodu ter reko Muro na vzhodu in severovzhodu. Prav tukaj ležijo Radgonsko – Kapelske gorice. Vrhovi in prisojna pobočja so zasajeni s trto, ki že tisočletja rodi žlahtno pijačo, kakršni se niti bogovi ne bi odrekli. V Radgonskih goricah v svojih edinstvenih kleteh pridelujeJo in hraniJo vina že od leta 1852. Ponos hiše predstavlja prva in največkrat nagrajena slovenska penina, prejemnica več 10 šampionov in več 100 medalj z mednarodnih ocenjevanj, Zlata radgonska penina.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]de Adami Zaloščan - logo

de Adami Zaloščan

Vinska klet Zaloščan, ki, svoja vina trži pod uveljavljeno blagovno znamko De Adami. Ime je dobila po častitljivem gospodu De Adami Klemšetu, ki je v 16. stoletju živel v Zaloščah in o katerem se v ustnem izročilu še danes spletajo zanimive zgodbe. Po kraju Zalošče, ki se je ugnezdil v samo osrčje spodnjega dela vinorodne in zelene Vipavske doline, pa se imenuje klet. Vanjo prihaja grozdje iz lastnih vinogradov in odkupljeno od petih kooperantov, pridelano naravi na prijazen način. Iz kleti pa potem odhaja v svet štirinajst sortnih mirnih vin in zvrsti.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Fornazarič - vinar

Fornazarič

Posestvo Fornazarič iz Vipavske doline ima zelo dolgo zgodovino, saj so njihovi predniki že davno tega izkoriščali naravne danosti za kmetovanje, s čimer so se tudi preživljali. Gričevnata pobočja so bila vedno zasajena s sadnim drevjem in vinsko trto. Kmetija se je z leti širila, spreminjala obseg posameznih dejavnosti in nekatere tudi opustila. Uspelo ji je preživeti skozi čas ter ohraniti nekatere izvorne načine pridelave v sožitje z naravo. Ugodna lega, podnebje in način pridelave so omogočili razvoj in širitev vinogradništva na vseh bližnjih pobočjih in s tem tudi kakovostno pridelavo vina.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Kmetija Martinčič - logotip

Kmetija Martinčič

V Šmalčji vasi pri Šentjerneju stoji družinska vinogradniško-vinarska in trsničarka kmetija Martinčič. Začetki njihove dejavnosti segajo več kot sto let nazaj, ko so njihovi predniki posadili prvi vinograd in ugotovili, da Dolenjska zemlja in nebo dajeta vinski trti poseben dom, ki njim, vinogradnikom, omogoča, da iz njenega sadeža naredijo žlahtno kapljico. V zibelki cvička so se odločili za kakovost in prisluhnili naravi. »Raje manj in boljše« je bilo njihovo pravilo, ki se ga držijo še danes in velja tudi za vina iz njihove kleti.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Nando - logotip

Vina Nando

Kmetija NANDO se nahaja le lučaj stran od nekdanje meje med Slovenijo in Italijo na Plešivem v Goriških Brdih. Od skupno 5,5 ha vinogradov, se jih 60 % nahaja na Italijanski strani Brd (Collio) in 40 % na slovenski. Ugodna mediteranska mikro klima je mešanica toplega morskega zraka, ki prihaja z juga z Jadranskega morja in hladnejšega severnega, ki prihaja iz Julijskih Alp. Ta posebna klima je zelo primerna za pridelavo belih vin. Vinogradi so locirani na nadmorski višini od 100 do 200 metrov in so zasajeni z lokalnimi avtohtonimi sortami Rebula in Tokaj ter internacionalnimi Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabarnet Sauvignon in Merlot. Trte obrodijo od 4000 do 6000 kg grozdja na hektar in so stare od 9 do 40 let. Vinogradi so zasajeni na lapornatih tleh, lokalno imenovani »opoki«.
Vina bo predstavilo podjetje Fina Vina, Primož Vilfan.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Klabjan - logotip

Vina Klabjan

Geografska lega vinarja Klabjana je tik za kraškim robom, v vasici Osp. Brezčasna in robustna, intenzivna in ekstraktna vina, ki ne kažejo znakov staranja. Na vina vplivajo pasatni vetrovi, ki prihajajo z morske, tržaške smeri. Uroš označuje vina z belo ali črno etiketo. V steklenici z belo etiketo se nahaja grozdje, ki prihaja trte stare do 50 let, starejše trte se znajdejo v steklenici označeno s črno etiketo. Uroš je samosvoj, trmast in temperamenten, kar se odraža v njegovih vinih, ki so brezčasna, robustna, intenzivna in ekstraktna, ki ne kažejo znakov staranja.
Vina bo predstavilo podjetje Fina Vina, Primož Vilfan.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Posestvo Rouna - logo

Posestvo Rouna

Posestvo stoji v osrčju vinogradov izven vasi Slap. Do tja vodi slikovita podeželska pot, ki je primerna za sprehode in rekreativno kolesarjenje. Družinsko vodeno posestvo je znano po veliki vinski kleti, v kateri se zrcali preteklost in sedanje napredno vinogradništvo. Poleg pridelave raznovrstnih svežih vin, so v zadnjem času poznani tudi po pridelavi muškatne penine.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Na hribu - logo

Na hribu

Ko človek obišče Slap, ki leži ob Vipavski vinski cesti, mu ne bo žal, če si nekaj več časa odtrga za podrobnejši ogled te in tudi sosednjih vasi. Te so res nekaj posebnega. Stare kamnite hiše, zbite druga ob drugi, v okolici cvetoče, snežno bele češnje, kmetje v vinogradih, zanimiva zgodovina in krajevne znamenitosti. Ko pa obišče Na hribu pa spozna vse dobrote, ki jih nudi domačija. Seveda, od vina naprej.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Kmetija Trošt - logo

Kmetija Trošt

Družinska kmetija se nahaja v starem vaškem jedru, njihovi vinogradniški začetki pa segajo v leto 1844. Istega leta je nastala tudi njihova vinska klet, ki je zanimiva zaradi kamnitih obokov in je še danes ohranjena v prvotnem stanju. So eni izmed prvih v Vipavski dolini, ki so začeli s pridelavo vina Zelen. Imajo 6 ha vinogradov, za katere pravijo, da so obdelani z ljubeznijo in potrpežljivostjo. Njihovo vodilo je, da trta obrodi dobro, le če užije senco gospodarja.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]petric-vinar

Petrič

Zavedajo se, da je kakovost vina v veliki meri odvisna od vzgoje in obremenitve vinske trte. Zavzemajo se za enošparonsko vzgojo, ki sicer daje manjši pridelek, vendar je kvaliteta grozdja mnogo boljša. Sledijo tudi razvoju novega, okolju bolj prijaznega, načina pridelave grozdja – sintegrirani pridelavi. V kleteh imajo 8 vrst vina, med njimi 2 avtohtoni vrsti: Zelen in Pinela.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Rondič - logo

Rondič hiša vin

Njihovo hišo vin lahko najdete na Slapu, ob vaškem placu tega gručastega naselja, v Vipavski dolini. Vinogradništvo in vinarstvo je v njihovi hiši doma že več kot štiri generacije. Živijo v obnovljeni, več kot 250 let stari, tipični vipavski hiši, pod »borjačem« pa imajo veliko sodobno klet, ki jim omogoča, da tisto, kar jim trta ponudi, z ljubeznijo delijo naprej. Danes se seveda trudijo, da z novimi prijemi sledijo temu, kar so se od prednikov naučili in da bojo s tem poskrbeli tudi za naše zanamce.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Vina Marc - logo

Vina Marc

Družinska kmetija Marc ima svoje vinograde na čudovitih sončnih legah vasi Slap. Vas je poznana kot “vas z največ zelena na svetu”, zato mu tudi mi posvečamo posebno pozornost in s ponosom rečemo: Pri nas je zelen doma.
Gradimo na tradiciji in kvaliteti naših vin, posebno zelena, kar dokazujejo številna priznanja na domačih ocenjevanjih, pa tudi v tujini.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Vina Žorž

Kmetija je ena večjih družinskih kmetij v Vipavski dolini, saj pridelujeJo grozdje na površini 12 hektarjev, kar JIM letno prinese med 50 do 60.000l vrhunske kapljice. Vinograde imaJo zasajene z rdečimi sortami merlot, cabernet sauvignon in barbera. Bele sorte pa so: sivi pinot, sauvignon, rumeni muškat, malvazija, rizling in rebula, prav posebno mesto v njihovih vinogradih pa imata avtohtoni sorti zelen in pinela.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Pregeljc - logo

Pregeljc

Vipavska dolina, dežela osupljive narave in odličnega vina, kjer je vinogradništvo doma že stoletja, je naš dom. Vinska klet Pregeljc se nahaja v središču slikovite primorske vasice Slap, ki že vrsto let slovi po pridelavi vina. Spoštovanje in ljubezen do narave smo podedovali od naših prednikov, ta pa se je skozi generacije krepila in postala del nas.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

FERVIN - logo

FERVIN

Kljub temu da je posestvo v lasti njihovih prednikov že vsaj od leta 1866, za nov začetek in ustanovno leto Posestva FERVIN štejejo leto 2018. Takrat je posestvo prevzela družina Ferjančič in na novo začrtala smer njegovega delovanja. Posestvo se je usmerilo v pridelavo sodobnih, visoko kakovostnih vin z odtisi njihovega dela in kraja. Človek s svojim delom ključno vpliva na kakovost in karakter vina. Za uspeh pa je potrebna ekipa. Ekipo FERVIN sestavljajo Matjaž in Mavricija ter njuna sinova Matic in Mark Ferjančič. Sodelovanje dveh generacij omogoča uspešno združevanje novega znanja, svežih idej ter dolgoletnih izkušenj in na ta način zagotavlja uspešno izpeljavo zamišljenih projektov.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Vina Božič - logotip

Vina Božič

Družina Božič se ukvarja z vinogradništvom že štiri generacije. Že več kot stoletje je gojila sorte trt, kot so: Rebula, Pinela ter trte (danes že izumrle): Klarnica, Kraljevina, Pergulin, Bergundec in Ospika. Dandanes vinogradniška proizvodnja družine Božič obsega 16.000 trsov, posajenih na štirih hektarijih zemljišč, razdeljenih na šest vinogradov, ki se nahajajo na področju Planine. Trenutna proizvodnja predstavlja po večini butelirana vina sort: Pinela, Zelen, Sauvignon, Chardonnay, Merlot e Rose.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Logotip Vina Koper

Vina Koper

Plemenitost in žlahtnost najihovih vin sta dediščini tisočletne tradicije vinarstva in vinogradništva Slovenske Istre kot sad izjemnih naravnih danosti ter pridnih istrskih rok.
V podjetju Vinakoper z ljubeznijo in spoštovanjem že od leta 1947 pridelujejo vrhunska vina.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Vina Guštin

Vina Guštin

Zgodba vin Guštin sega v daljno leto 1898, ko je na Nančkini domačiji v vasi Volčja draga, Joahim Žižmond po domače in za prijatelje »Guštin«, pričel svojo zgodbo. Nono Guštin je v rani mladosti posadil svoje prve trte, najprej merlota, nato pa še malvazije. Dobrega vina v njegovi kleti ni manjkalo in vedno je govoril »Merlot in malvazija to je poezija.«.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]

Kristalvin - logotip

Kristalvin

Naša zgodovina vinogradništva in pridelave vin je trdno ukoreninjena v zgodovino. O tem priča naša klet, ki smo jo ohranili do danes in za katero domnevamo, da je stara preko 300 let. V njej ponosno stoji sod, ki so ga za nas naredili davnega leta 1808. Vina Kristalvin so iz grozdja, ki je pridelano v lastnih vinogradih na gričih Goriških brd, ujetih med Sredozemsko morje in Alpe. Odšli smo na potovanje, potovanje v iskanju odličnosti v okusih. Začenjamo z briškim terroirjem, ki ga radi odkrivamo in interpretiramo z zavzetostjo in navdušenjem. Navdihujejo nas sanje, želje in strast ustvariti nekaj izvirnega in prepoznavnega s spoštovanjem do narave, zgodovine in tradicije.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Kmetija Mrak - logotip

Kmetija Mrak

Na JV delu Goriških Brd v idilični vasici Dolnje Cerovo se nahaja družinska kmetija Mrak, kjer z ljubeznijo in posluhom do narave že 4. generacija Mrakovih skrbi za vinograde in sadovnjake. Briška zemlja »opoka« nam podarja zdravo, sladko, vrhunsko grozdje, ki je odlična osnova za naša vrhunska rdeča in bela vina.
Naši temeljni vodili v vinogradu in kleti sta spoštovanje narave in vlaganje v nova znanja. Zato so naša vina tehnično dovršena in obenem unikatna, kar izvira iz naše ljubezni do narave in vinarske strasti.
Pravimo, da so naša vina – vina s karakterjem…

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Popup-wine-festival-slovenski-vinarji-montis

Ferjančič

“Ker trta ljubi sonce, še bolj pa senco svojega gospodarja”. Vina Ferjančič so ujeli srčnost in strokovnost gospodarja ter širok nasmeh matere njegovih treh otrok. Naj jih pijete v senci mogočnega kostanja ali globoko v kleti čez dvesto let stare domačije, vinom se pozna, da jih negujejo z ljubeznijo. In zato tudi češnje tako bogato rodijo. Obložene veje preko sto skrbno vzgajanih dreves segajo do tal in po hrustljavem rdečem sadežu lahko sežejo še tako majhne ročice.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Vina Zajc - logo

Vina Zajc

Korenine današnje kleti izhajajo iz tradicij kmečkih družin Zajc in Curhalek ter segajo v leto 1858. Zajc je leta 2007 zgradil eno najsodobnejših kleti, z zmogljivostjo skoraj milijon litrov, prodajno mrežo pa neguje po vsej Sloveniji in v osmih drugih državah. Danes šteje Zajc za kakovostnega in vidnega pridelovalca dolenjskih vin pod blagovno znamko Zajc, predvsem cvička, temno rdeče modre frankinje, belega vina Beli Zajc, vrhunskega vina pozne trgatve Modri Zajc ter ledenega vina Ledeni Zajc in suhega jagodnega izbora, ki dosegajo najvišjo kakovost v svojih razredih. Z letnikom 2015 pa so za vinske ljubitelje pripravili še rumeni muškat.[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Logotip Frešer

Frešer

V družini Frešer že več kot stoletje gojijo ljubezen do vinske trte in dela v vinogradu. V užitek jim je pobirati grozdje, ga stiskati in z njim polniti sode. S tem se v družini ukvarjajo že od leta 1832, saj so že sedma generacija, ki to počne. Nazadnje sta Vladko in Tatjana Frešer vse niti predala sinu Matjažu, ki trenutno skrbi za to, da je bogata letina skrbno spravljena v steklenice. V njihovih vinogradih uspevajo sorte renski in laški rizling, rumeni muškat, sauvignon, chardonnay, sivi pinot in modri pinot.

[/cs_text][cs_element_headline _id=”86″ ][cs_text style=”margin-top:75px;”]

Vinska kuća Matić - logotip

Vinska kuća Matić

Vinska klet, ki se nahaja v Baškoti pri Višnjanu se z vinogradništvom ukvarja že nekaj generacij, kjer sta pradedek Grgo in dedek Otavio združevala najpomembnejše elemente; družino, zemljo in spretnost. Na 15ha vinogradov pridelujejo Chardonnay, Rumeni muškat, Teran, Merlot, Cab. Sauvignon, Črni muškat in vsekakor najbolj zastopana sorta Malvazija. Njihova vina dobivajo prestižne nagrade tekmovanj kot so Vinistra, ki se ga udeležujejo vsako leto od samega začetka in tudi mednarodno priznani IWC in Decanter v Londonu. Največje zadovoljstvo jim je, ko je njihovo vino med mnogimi prepoznano in za to tudi nagrajeno.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;”]Kraljevski Vinogradi - logotip

Kraljevski Vinogradi

Vinogradi na slikovitih bregovih iznad Petrčana in Punte Skale so izpostavljeni ekstremnim pogojem saj stojijo na izjemno kamnitih tleh z optimalno jugo-zahodno izpostavljenostjo soncu in hkrati pod vplivom stalnih vetrnih tokov tako iz morja kakor tudi iz Velebita. Vrhunska kvaliteta grozdja iz tega mikro terroir-ja, ki poudarja njegovo izpostavljenost bližine morja in sonca (približno 2.600 ur letno) daje neverjetne rezultate v obliki vrhunskega grozdja iz katerega nastane njihovo zlato – vino.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;”]Logo Monte Rosso

Monte Rosso

Monte Rosso je posestvo v vasi Crveni Vrh s prav posebno zgodbo, ki se prične in zaključi z brezmejnimi doživetji. Ta zgodba, ki se je pričela leta 2006, ne bi mogla obstajati brez mnogoterih sožitij, ki so vodilo našega vsakdana. Med najpomembnejšimi je sožitje med naravo in človekom, saj verjamemo, da z gojenjem domorodnih rastlinskih vrst, ki so najbolje prilagojene vremenskim razmeram, ustvarjamo posest, ki potrebuje zelo majhen vpliv človeka za zdravo in dobro uspevanje. Tu je prav tako pomembno sožitje vrst, ki so nasajene druga ob drugi, saj le-te ustvarjajo pestro in zdravo okolje, ki preprečuje širjenje morebitnih bolezni in zajedalcev. Poleg njihovih vin boste lahko okusili tudi njihova odlična oljčna olja.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;”]Popup-wine-festival-2017-vinarji-cro-kozlovic

Kozlović

Skupni cilji in ogromno vloženega truda so tisti, ki omogočajo, da se meje nemogočega premikajo in s tem ustvarjajo novi pogledi v vinarstvu. Na prvem mestu jim je kvaliteta in za to jamčijo tudi z družinskim imenom, ki je tudi simbol le-tega.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]Iločki podrumi - logo

Iločki podrumi

Iz najvzhodnejšega dela Hrvaške prihaja klet Iločki podrumi, kjer na 990 ha vinogradniških površin proizvedejo letno okoli 4 m litrov vin v različnih kategorijah. Posebnost terroirja nadgrajuje tradicijo iz leta 1450. Ob reki Donavi se nahajajo glavni vinogradi na legah Principovac in Vukovo. Klet je najbolj znana po svojih tramincih v različnih stilih, prepoznavni znak pa še vedno predstavlja Graševina (Laški rizling). Premium linijo predstavlja vino Graševina Velika Berba 2011, ki je 3 leta zorela v velikih lesenih sodih (Sur Lie).

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]

Dalmatian dog - logotip

Dalmatian dog

Klet Testament v okolici Šibenika in Black Island iz Korčule sta predstavnika novega vala dalmatinskih vinarjev, ki ohranjata dediščino s starimi lokalnimi sortami Pošip in Babić. Obe kleti sta v lasti švedskega finančnega sklada, ki je prepoznal kvaliteto in terroir dalmatinskih vin, ter s novodobni pristopi širi prepoznavnosti vin na tujih trgih. Blagovna znamka The Dalmatian Dog ponuja sveža vina, ki so v skladu s svetovnimi trendi in jih preprosto morate poskusiti.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;margin-bottom:75px;display:none;”]Popup-wine-festival-2017-vinarji-cro-kozlovic

Kozlović

Skupni cilji in ogromno vloženega truda so tisti, ki omogočajo, da se meje nemogočega premikajo in s tem ustvarjajo novi pogledi v vinarstvu. Na prvem mestu jim je kvaliteta in za to jamčijo tudi z družinskim imenom, ki je tudi simbol le-tega.

[/cs_text][cs_element_headline _id=”94″ ][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]Logotip Edelwhite gin

Edelwhite Gin

Ko v prvi vrsti strast do vina in njemu povezanih produktov preide sprva v hobi in želiš poudariti svojo regijo in sebe ter vse skupaj zapakiraš v eno lepo stekleničko, nastane nekaj posebnega. Barb Grossenbachern po rodu Kanadčanka, ki živi v Švici je dolga leta z možem vodila hotel, ki jo je gnal v pridobivanje znanja na področju vina in žganih pijač. Tako se je za diplomo na Weinakademie Rust v Avstriji odločila, da bo naredila svoj gin in ga tudi predstavila. Skrbno nabrane rožice iz visokogorja v Švici, predvsem planika (Edelweiss) po kateri tudi nosi ime gin, z ostalimi citrusi in zelišči, ki so skrbno izbrane sestavine, tvorijo celoto svežine z rahlo pikantnostjo, ki navdušuje v obliki izvrstnega Gin tonika. Tokrat prvič v Sloveniji na našem vinskem festivalu, …. Predstavitev gina Edelwhite.[/cs_text][cs_element_headline _id=”96″ ][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Franco Terpin - logotip

Azienda Agricola Franco Terpin

Franco Terpin je s svojo ženo ustanovil podjetje, kjer ustvarjata skupaj zgodbo leta 1994 v Sv. Florjanu na italijanski strani Brd. Franco in njegova vina spadajo v del ekipe, ki so predani ekoliški pridelavi vina in njihov asortima predstavljajo Rebula, Tocai Friulano (Sauvignonasse), Sauvignon, Chardonnay, Sivi Pinot, Merlot in Cab. Sauvignon.
Vina bo predstavilo podjetje Fina Vina, Primož Vilfan.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Vigna San Lorenzo - logotip

Vigna San Lorenzo

Marta in Alberto vodita majhno, bolj rečeno kmetijo, kakor vinsko klet, na 450m nadmorske višine na strminah San Lorenza. Sama opisujeta njihovo vino kot ‘Gorski Prosecco’, ki ga pridelujeta na zelo poseben način. Čeprav imata certifikat Organsko pa to dejansko še ne odraža njunega dela v vinogradu kjer delujeta poleg organsko še homeopatsko in v vinograd vračata energijo s posebnimi metodami zakopavanja kamna / minerala – kristala ametista. Fermentacija njihovega vina je popolnoma spontana in včasih traja zelo dolgo. Kljub temu, da pridelujeta eno in edino vino, ki se imenuje Col Tamarie je ta pridelan iz 6 različnih sort med katerimi najdemo nam bolj znane Bianchetta, Grapariol, Glera.
Vina bo predstavilo podjetje Fina Vina, Primož Vilfan.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Frescobaldi Toscana - logotip

Frescobaldi

Posestva Frescobaldi ležijo v najbolj cenjenih predelih Toskane: Chianti Rufina, Montalcino, Pomino, Colli Fiorentini in Maremma Toscana, kjer klet svoj uživa svetovni sloves. S pridelavo vina so Frescobalidiji pričeli okoli leta 1300. Že od začetka so se trudili za maksimalno kakovost in njihova vina odražajo ravno to predanost.

[/cs_text][cs_element_headline _id=”100″ ][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Gèrard Bertrand - logotip

Gèrard Bertrand

Gèrard Bertrand je svetovno znana blagovna znamka, ki jo je ustanovil istoimenski vinar. Skupino Gèrard Bertrand sestavlja 16 kleti in 16 dvorcev. Območje obsega 850 hektarjev in se nahaja na sredozemski obali Francije.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Pommery - logotip

Pommery

Pommery je šampanjska vinska hiša, ki je bila prva, ki je pridelala v takratnih razmerah Brut šampanjec. To je bilo leta 1874. V tistem času se je namreč šampanje več ali manj pil vedno slajši in ob sladicah, takrat pa se je pričelo novo dogajanje na sceni in novi stili so se rodili.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;display:none;”]Logotip Edelwhite gin

Ramazzotti

Leta 1815 je v glavi mladega Ausana Ramazzottija iz okolice Milana vzniknila ideja o novem izdelku, ki ima zdaj že skoraj dvesto let. Grenčico so poimenovali Ramazzotti in še danes je to ena izmed najbolj priljubljenih pijač, ki jo lahko pijemo kot aperitiv ali pa jo mešamo z brezalkoholnimi pijačami. Na festival se bo predstavljalo Aperitivo Rosato, kot odličen pričetek vročega poletnega dneva kot aperitiv v solo izvedbi ali pa v obliki koktajla. Hišo Ramazzotti bo predstavljalo podjetje Pernod Ricard Slovenija.

[/cs_text][cs_element_headline _id=”104″ ][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Ferratus - logotip

Ferratus

Španska vinska klet, ki je postala čedalje bolj uveljavljena in prepoznavna v zadnjih 20-ih letih v Riberi del Duero. V lasti imajo 20 ha lastnih vinogradov in še 15 ha v upravljanju. Na prijetni nadmorski višini cca. 860 m je njihova glavna zvezda Tempranillo.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Marques de Caseres - logotip

Marques de Caseres

Znana vinska klet, ki združuje svoje znanje v dveh vinskih regijah v Rioji in Ruedi. Klet je bila ustanovljena leta 1970 in je svoje znanje 5.-ih generacij v vinskem poslu preneslo v vinogradništvo in pričelo novo zgodbo. Vinska klet preseneča s svojim naborom vin rednih letnikov do posebnih polnitev, ki pridejo na trg samo ob izjemnih pogojih in visokih kriterijih, ki si jih zadajo.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Cavas Codorniu - logotip

Cavas Codorniu

Peničarska hiša Codorniu je najstarejša hiša penin v Španiji z več kot 450. letno tradicijo in so postali simbol strasti, inovativnosti in predanosti svojemu poslu. Hkrati so tudi najstarejša španska vinska klet, ki je bila v letu 2021 proglašena iz strani Bacchus Awards za najboljšega peničarja. Na prihajajoče se dni nas bo osveževala hiša penin iz Španije.

[/cs_text][cs_element_headline _id=”108″ ][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Bovin Winery - logotip

Bovin Winery

Bovinova strategija kvalitete in trga je privedla, da so iz samega začetka prešli iz 80% lokalnega trga in 20% tujega trga, sedaj prešli že na 75% tujega trga in samo 25% lokalnega oz domačega trga, kar je privedlo, da Bovin vinsko klet najdete v Severni Ameriki, Evropi, Afriki, Avstraliji in Aziji.
Vinsko klet Bovin bo predstavljalo podjetje Tabakum.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;”]Popov winery - logotip

Vinarija Popov

Vinarija Popov je družinska klet v osrčju vinske regije Tikveš, ki leži v Severni Makedoniji. Njihova vina zaznamuje čudovito ravnovesje sadnih in cvetličnih arom, kar je značilnost vinskih sort, ki izhajajo iz te regije. Brezhibno negovane trte, odlični podnebni pogoji, poznavanje tradicionalnih in sodobnih tehnologij pridelave vin ustvarjajo vrhunska vina.
Vinarstvo Popov je bilo ustanovljeno leta 2001 s kapaciteto 150.000 litrov in 17 hektarov vinogradov.
Danes imajo v lasti 50 hektarjev lastnih s skrbno izbranih in urejenih vinogradov, kjer grozdje zori v idealnih pogojih. Vinarija Popov je v dvajsetih letih zrasla v vinarijo, ki letno prodela 300.000 litrov vina in obenem omogoča vzdrževanje strogega nadzora kakovosti v vseh fazah vinifikacije.
Vina Popov se ponašajo z več zlatimi in srebrnimi medaljami na številnih mednarodnih tekmovanjih. Njihova najbolj cenjena vina več mesecev zorijo v hrastovih sodih s čimer pridobijo na intenzivnosti okusa in vrhunski kakovosti. Enologi vinarije Popov so mojstri zorenja vina v hrastovih sodih.

[/cs_text][cs_text style=”margin-bottom:75px;”]Chateau Kamnik - logo

Chateau Kamnik

Njihova zgodba je resnična zgodba skozi svet grozda in trtja. Igra trt in grozdja v vinogradu ter raziskovanje možnosti v celotnem vesolju jim daje možnost da ustvarjajo unikatne, velike vinske okuse.
Njihovo vinsko klet bo predstavilo podjetje Mabat INT. d.o.o.[/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/3″ style=”padding: 0px;”][x_widget_area sidebar=”ups-sidebar-stranska-vrstica” ][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]