Kulinarika 2022

[cs_content][cs_section bg_image=”http://www.popup-festival.si/wp-content/uploads/2016/10/Pop-up-festival-Vina_039.jpg” parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ _label=”Section 1″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Kulinarika 2022

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ _label=”Section 2″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”2/3″ style=”padding: 0px;”][cs_text style=”margin-top:75px;”]maQfino - logo

maQfino

Pod blagovno znamko maQfino predelujejo lokalno pridelano zelenjavo in jo vlagajo v extra deviško oljčno olje. Sledijo izročilu starih, tradicionalnih receptov, ki ne poznajo konzervansov in ostalih umetnih dodatkov. Njihov moto je naravno, zdravo, okusno. Zelenjavo dobijo pri lokalnih proizvajalcih in jo še svežo vlagajo. Asortiman dopolnjujejo in spreminjajo glede na njihov navdih in na to, kaj jim narava podari v posameznem letnem času v njihovem okolju. V zimskem času, ko njive in vrtovi spijo, pa dopolnjujejo asortiman s posebnimi marmeladami. maQfino sta Irena in Denis, trdno odločena, da z ročno predelavo domačih dobrot le-te ponujata vsem, ki so za naravno, zdravo, okusno hrano.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;”]

Do kosti

Ko se ozremo naokoli in vidimo t.i. ‘Boom’ efekt burgerjev se velikokrat ozremo naokoli in gledamo izven meja našega mesta, Novega mesta. Vendar a ste vedeli, da eni izmed boljših prihajajo celo izpod rok Vladota, ki ustvarja pod blagovno znamko Do kosti. Izbrane sestavine od moke in kvasa za bombetko, do mesa za pleskavico ali burger so pri Vladotu glavnega pomena. Ali bo ustvarjal kaj iz njegovega asortimana ali bo pripravil nekaj čisto drugega…. ? To se sprašujemo tudi sami. Pridite in preverite.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;”]

Hiša Fink

V Irči vasi, ob mili govorici dolenjščine, kjer tiho in sanjavo teče Krka bo zdaj teklo sladko vince in šibile se bodo mize od izvrstnih jedi.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;”]Gostilnica BARBA - logotip

Gostilnica Barba

Zgodba o Barbi je zgodba o nekem času. Času in prostoru, ki je drugačen, a vendar tako blizu, tako domač. To je zgodba o tistem času, ko je naravno imelo prednost pred umetnim, ko ni bilo vseeno kako je pogrnjena miza in kako je narejen pogrinjek. Prav to smo imeli v mislih, ko je nastajala Gostilnica Barba.
Naša kulinarika temelji na pristni domači hrani s pridihom sedanjosti in je sezonsko obarvana. Ponosni smo na naravni pristop kuhanja, kjer uporabljamo domače, sveže sestavine. Svoj navdih najdemo tudi v stoletni tradiciji domače dolenjske kulinarike, ki ji dodamo modernejši pridih. Naše poslanstvo in vizija je nuditi gostom celostno doživetje.

[/cs_text][cs_text style=”margin-top:75px;”]Carolea prima - logo

Carolea Prima

So družinsko podjetje Carolea Prima, ki se ukvarja s pridelavo oljčnega olja. Glavna filozofija podjetja je uživati ob delu z oljkami in slediti tradicionalnim metodam vzgoje oljk in pridelavi oljčnega olja, kajti le na takšen način je mogoče izdelati oljčno olje vrhunske kakovosti. V okolici Rovinja imajo posajenih 420 oljčnih dreves vrst Istrska belica, Karbonaca, Buža, Rošinjola in Buža Puntoža. Vse njihove oljke so obrane ročno, dobro prebrane in mehansko predelane v samo nekaj urah po obiranju. Predelava poteka brez dodatkov kemikalij in pri temperaturi, ki ne preseže 27 stopinj Celzija. Poleg navadnega olja pa bojo predstavili tudi olja z okusi in sicer čili, česen, bazilika, limona, pomaranča in tartuf ter darilne paketke.

[/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/3″ style=”padding: 0px;”][x_widget_area sidebar=”ups-sidebar-stranska-vrstica” ][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]