Zanimivosti 2020


Letošnji dogodek smo morali zaradi epidemije COVID-19 odpovedati!
Hvala za razumevanje!

Kamado JoJu žari - logo

Kamado JoJu žari

Letošnje leto bomo kot festival malo pocrkljali vas obiskovalce s kakšnim kosom mesa iz žara. Vendar ne izpod kakršnegakoli žara, vendar izpod Kamado Joju žara. Tako imenovani Kamado žar je bil izum Kitajcev, kateri se je sprva razširil v Korejo in nato na Japonsko. Skozi stoletja se je seveda izpopolnjeval in kot vsako super zadevo se je tudi to poneslo v svet. Njegovo ime se navezuje na pečico oz prostor v katerem se peče. Poznamo t.i. stacionarni Kamado žar ali pa tisti na stojalih, premični, ki se imenuje Mushikamado, vendar oba na našem trgu uvrščamo kar v isto skupino, se pravi Kamado žar, saj je razlika med njima samo v stojalu, ki pa se ga lahko dodaja in odvzema po želji. Takšni žari so bili do nedavnega nekaj novega na našem trgu, vendar so postali zelo popularni tudi v vrhunski kulinariki in jih srečate tudi v vrhunskih kuhinjah po Sloveniji in celotnem svetu. Naši prihajajo izpod rok Jureta Jordana in njegovega podjetja Kamado Joju. Na festivalu bo nekaj le teh razstavljenih in enega bomo imeli tudi za Live show cooking samo za vas obiskovalce.
Vabljeni!
Več o žarih pa tudi na www.kamadojoju.si!

Maister gin

Maister Gin

Maister gin je klasičen London dry gin, ki ga odlikuje prevladujoč okus po brinovi pikantnosti, kateri je nasprotje nežna citrusna nota grenivke in kardamoma. Okus zeliščnosti mu doda lipa, ki predstavlja simbol slovensta. Štajerski mošancelj, ki predstavlja lokalnost, pa zaokroži celoto z prijetnim sladkastim vonjem in okusom.
Je gin, ki se ga bodo razveselili in uživali v njem tako resni poznavalci, kakor tudi ljubitelji vsega posebnega in novega. Lahko ga pijemo brez vsega, saj s svojimi prijetnimi aromami povsem prebudi naše brbončice, ljubitelji gin tonika pa bodo tudi skozi koktalj občutili njegovo posebnost.
Priporočeni dodatki so grenivka, pomaranča in bazilika, je pa vsekakor odprt za vse možne kombinacije.


Orbico Adriatic Wines - logo

Orbico Adriatic Wines

Orbico v Sloveniji je del Orbico Skupine, vodilnega evropskega distributerja blagovnih znamk s področja široke potrošnje. Z skupino Orbico Adriatic Wines želi podjetje na slovenski trg približati vina iz področja Adriatica oz. dežel južno od nas. Letos se predstavljajo z vinskimi kletmi kot so Degrassi in Iločki podrum.


eVino.si

Spletna vinoteka eVino.si je vinski distributer tako slovenskih kot tudi tujih vin, ki prednjači na slovenskem trgu. Gašper s svojim znanjem ogromno truda vlaga tudi v blagovno znamko vin Gašper, katera so našla mesto tudi v nekaterih najboljših restavracijah na svetu. Na festivalu bodo predstavljali vinske kleti Sutor in Burja ter premium tonike Fever Tree.


Merit HP

Merit HP d.o.o. je zasebno podjetje, ki na slovenskem tržišču uspešno deluje že od leta 1993. Naša glavna dejavnost
je uvoz in distribucija prehrambenega in neprehrambenega blaga na Slovensko tržišče. Na festivalu bodo predstavljali vina Zaro in Bjana.


 

Golden Karizma Wines

Ines Markič je pod okriljem svojega podjetja Golden Karizma Wines, s katerim je pred nedavnim nastopila na trgu, postala zastopnik za mnoga znana vinska imena na slovenski sceni. Ne samo, da jo poznamo kot eno izmed največjih promotork Movie, ampak sedaj v njenem asortimanu podjetja najdemo še vinarje kot so Radikon, Dario Prinčič, Lo Duca, Krapež, famozna Dona Fugata in druge. Na festivalu se bo predstavljala z vini iz kleti Movia in Dario Prinčič.

Zadnje objave

Imate kakšno vprašanje?