Zanimivosti 2019

Logotip Edelwhite gin

Edelwhite Gin

Ko v prvi vrsti strast do vina in njemu povezanih produktov preide sprva v hobi in želiš poudariti svojo regijo in sebe ter vse skupaj zapakiraš v eno lepo stekleničko, nastane nekaj posebnega. Barb Grossenbachern po rodu Kanadčanka, ki živi v Švici je dolga leta z možem vodila hotel, ki jo je gnal v pridobivanje znanja na področju vina in žganih pijač. Tako se je za diplomo na Weinakademie Rust v Avstriji odločila, da bo naredila svoj gin in ga tudi predstavila. Skrbno nabrane rožice iz visokogorja v Švici, predvsem planika (Edelweiss) po kateri tudi nosi ime gin, z ostalimi citrusi in zelišči, ki so skrbno izbrane sestavine, tvorijo celoto svežine z rahlo pikantnostjo, ki navdušuje v obliki izvrstnega Gin tonika. Tokrat prvič v Sloveniji na našem vinskem festivalu, …. Predstavitev gina Edelwhite.


Popup-wine-festival-zanimivosti

BrivBarnica

BrivBarnica, nova lokacija v Novem mestu kjer se pišejo nove zgodbe. Vrhunski bar, kjer vam Janja Nosan s svojim timom postreže s pestro izbiro pijač iz njihove ponudbe ali pa se prepustite Edisu in njegovim rokam, da si moški del uredi styling frizuro ali pa brado z njihovimi izdelki blagovne znamke Schumar.


Plesni studio Novo mesto - logo

Plesni studio Novo mesto

Večkratni svetovni prvaki. Mladi, člani, mame. Prinesli so nam Happy Novo mesto, ki ima krepko preko 60 tisoč ogledov. Najbolj zaželene predstave. Do zadnjega kotička napolnjene športne dvorane ob letnih produkcijah. Maturantski plesi in valete. Predvsem pa nasmejan in profesionalen kolektiv, ki ve, kaj hoče in kam gre. Začetki Plesnega studia Novo mesto segajo v leto 2007, ko se je alfa in omega studia Robi Grmek odločil, da poizkusi novo, drugačno zgodbo. Vse svoje izkušnje iz različnih plesnih šol in uspehe na številnih tekmovanjih je unovčil v novi plesni šoli, ki se je od samega začetka zavestno odločila, da bo »street« plese pripeljala v dolenjsko prestolnico. Najprej v majhni dvorani kulturnega doma. Ta je zaradi velikega odziva mladih hitro postala premajhna. Selitev v bivšo Pionirjevo menzo. Večji prostori, večja zgodba. Novi plesi, novi plesni učitelji, nešteto novih uspehov. Kljub temu, da je bil prostor simpatičen, je bil zopet premajhen za vse. V sedmih letih je namreč Plesni studio Novo mesto postal sinonim za vrhunske rezultate in odlično vzgojo mladih. Torej, nova, najlepša dvorana v Bršljinu nasproti Policijske postaje. Izgovorov ni več. Pogoji, ki pristajajo aktualnim večkratnim svetovnim prvakom, so zagotovljeni.

Zadnje objave

Imate kakšno vprašanje?