Kulinarika 2019

Pie Shop by Maja Kumelj

Maja Kumelj ustvarja izpod svojih veščih rok prave ameriške pite. In to v Novem mestu. Letos nekaj malo drugačnega, sladkega… Mogoče tudi slanega. Nikoli ne veš. Narejene z ljubeznijo,… narejene za vas.


Popup-wine-festival-kulinarika-marof

Marof Bistro

Marof Bistro. Nekaj novega, nekaj In, nekaj retro, nekaj za vsakogar, ki uživa enostavno v življenju. Nova lokacija za okušanje kulinaričnih dobrotah pripravljene izpod rok ekipe Benjamina Romšaka ob vznožju Kettejevega drevoreda v Novem mestu.


Do kosti

Ko se ozremo naokoli in vidimo t.i. ‘Boom’ efekt burgerjev se velikokrat ozremo naokoli in gledamo izven meja našega mesta, Novega mesta. Vendar a ste vedeli, da eni izmed boljših prihajajo celo izpod rok Vladota, ki ustvarja pod blagovno znamko Do kosti. Izbrane sestavine od moke in kvasa za bombetko, do mesa za pleskavico ali burger so pri Vladotu glavnega pomena. Ali bo ustvarjal kaj iz njegovega asortimana ali bo pripravil nekaj čisto drugega…. ? To se sprašujemo tudi sami. Pridite in preverite.


Hiša Fink

V Irči vasi, ob mili govorici dolenjščine, kjer tiho in sanjavo teče Krka bo zdaj teklo sladko vince in šibile se bodo mize od izvrstnih jedi.


maQfino - logo

maQfino

Pod blagovno znamko maQfino predelujejo lokalno pridelano zelenjavo in jo vlagajo v extra deviško oljčno olje. Sledijo izročilu starih, tradicionalnih receptov, ki ne poznajo konzervansov in ostalih umetnih dodatkov. Njihov moto je naravno, zdravo, okusno. Zelenjavo dobijo pri lokalnih proizvajalcih in jo še svežo vlagajo. Asortiman dopolnjujejo in spreminjajo glede na njihov navdih in na to, kaj jim narava podari v posameznem letnem času v njihovem okolju. V zimskem času, ko njive in vrtovi spijo, pa dopolnjujejo asortiman s posebnimi marmeladami. maQfino sta Irena in Denis, trdno odločena, da z ročno predelavo domačih dobrot le-te ponujata vsem, ki so za naravno, zdravo, okusno hrano.


Gostilna Jakše - logo

Gostilna Jakše

Gostilna Jakše je hiša s tradicijo, ki je z vami že od leta 1957. V ponudbi boste našli marsikatero slovensko tradicionalno jed ter tudi moderne jedi – prav gotovo se bo našlo kaj za še tako zahtevnega jedca. Še posebej so ponosni na krušno peč, ki so jo postavili leta 2011 in z njo popolnoma prevetrili njihovo ponudbo. Sama peč je sezidana na tradicionalen način, v njej pa pripravljajo vse vrste hrane, od domačega kruha, do mesa, rib, domačih gratiniranih štrukljev.

Zadnje objave

Imate kakšno vprašanje?