Kulinarika 2016

kmecka-zadruga-kulinarika

Kmečka zadruga Sevnica

Kmečka zadruga velik pomen pripisuje pripadnosti lokalnosti. Tako so njihovi proizvodi narejeni izključno iz mesa slovenskega porekla, ki je vzrejeno na lokalnih kmetijah, katere imajo enako zavest o pridelavi kakovostnih produktov in željo po povezovanju. Ena izmed njihovih posebnostih so vsekakor izdelki iz Krškopoljskega prašiča, slovenske avtohtone pasme, ki je skoraj bila izumrla.


repovz-kulinarika

Gostilna Repovž

S svojo stoletno tradicijo, znanjem in odprtostjo stremijo k temu, da bi zadovoljili slehernega gosta. Njihov poudarek je na lokalnem. Povezovati se z lokalnimi kmeti, pridelovalci sadja in zelenjave, ter predvsem z vinarji, je nekaj, kar je pri njih stalnica. Še tako enostavno domačo juho ali pa klobaso ter salamo nam prikažejo v takšni luči, da pričnemo na čar kuhinje in pridelavo osnovnih surovin, ki so predpogoj za dober končni izdelek, gledati bolj spoštljivo in z željo po še večjem znanju.

Zadnje objave

Imate kakšno vprašanje?