Pop Up Vespa

Mnogi, ki se boste udeležili festivala ali pa me videli poprej ali kasneje na moji Pop Up Vespi se boste spraševali zakaj ravno Vespa?

No, da še to polemiko malo razložimo kako se je iz heca rodila resna zgodba. Od nekdaj, in sicer že iz otroštva sem si vedno želel motorno kolo. Nikoli ni bilo ali denarja ali pa časa, da bi ga imel in se seveda usedel na slednjega in potoval z njim in užival veter v laseh. Po pravici povedano je že minilo toliko časa, da niti nisem več pomislil, da bi imel motorno kolo a vendar je Vespa prišla čisto po naključju, ko smo se s prijatelji in znanci pogovarjali kaj bi lahko bil simbol našega festivala in po čem bi lahko postali prepoznavni, ko bi nas videvali tu in tam.

In ravno nekdo v tem krogu prijateljev oz. znancev je imel tisti trenutek poleg nas parkirano eno staro Vespo. Nakar je v šali pogovor naletel na to kako bi bilo super imeti nekaj takega kot je Vespa, kamor bi lahko pritrdil na njo tudi kakšno prikolico in v njo ‘zmetal’ par stekleničk vina in bi jo lahko uporabljal, ne samo za vožnjo ampak tudi za promocijo. Smejali smo se in prav zabavali na ta račun kako ‘odštekan’ bi bil nekdo na takem motornem kolesu, vendar meni ta misel ni in ni dala miru. Prav nasprotno. Tako se je stvar razvila, da smo praktično preko noči šli v iskalno akcijo in našli našo Vespo PX 200E letnika izdelave 85 in jo pripeljali pod naše okrilje in jo zaupali mojstrom, da smo jo obudili.

Barva naše Vespe, ki je rumena je v bistvu odraz barv našega logotipa in pa predstavlja toplino in pozitivizem, ki ga daje tudi sonce. In ravno sonce je eden izmed glavnih dejavnikov zaradi katerega lahko grozdje ujamemo v obliki vina v naš kozarec. Ni sonca, ni grozdja, in posledično ni vina. Ampak zgodba je tukaj tudi malo bolj vezana na zgodovino naših sosednjih Italijanov, ki so vedno znali uživati tako v vinu kot tudi v hrani.

Tisti, ki si niso mogli privoščiti osebnega avtomobila, so si pa mogoče lahko privoščili motorno kolo so z njim opravljali tudi vsakdanja opravila kakor je nakupovanje osnovnih življenjskih potrebščin. In tukaj nastopijo tisti, ki so navdihnili tudi našo Vespo, ki so z njo hodili po tržnicah in kupovali najboljši domači kruh, najboljšo salamo ter sire in se odpravili tudi do vinskih kleti po steklenico vinske kapljice in potem v vsem tem uživali življenje v svojem okolju. Ni potrebno veliko, da uživaš življenje. Zato je naš slogan festivala tudi Explore wine & Discover Life!

Z Vespo vam bova delala družbo na Pop Up-u in tudi naokoli po širni Sloveniji.

Se vidimo!

Gregor K.

Pop-Up-Wine-Festival-2017-Vespa