
Gregor Kren
Njegovo dolgoletno kariero v gostinstvu je zaznamovalo pridobivanje izkušenj na številnih lokacijah. Srečali ste ga lahko na Gradu Otočec, v Hotelu Astoria na Bledu, restavraciji Blejskega gradu, Gostilni pri Danilu ter v Oštariji v Dolenjskih Toplicah. Njegova trenutna poslovna pot se odvija na Dolenjskem, natančneje v Hiši Fink v Novem mestu. Kot zaposlenega v gostinstvu so ga vedno zanimali novi izzivi in ideje, kako bi svoje delo naredil čim bolj zanimivo ter tako zadovoljil goste, s katerimi se srečuje na dnevni ravni. To se je odločil narediti tako, da gostom nariše nasmešek na obraz, kar pa najbolje naredi z vinom in zgodbo, ki jo lahko pove o njem, ter, kar je najpomembneje, z izkušnjo, ki jo lahko da gostu. Slednja pa v spominu ostane za vedno. Njegove pridobljene kvalifikacije so Sommelier I. stopnje (ASI), WSET® 2 in 3. stopnje, trenutno pa v avstrijskem Rustu zaključuje šolanje zadnje, tj. 4., stopnje vinske šole WSET®, s katero bo pridobil diplomo iz vina in žganih pijač. Vsa omenjena izobraževanja so mu prinesla neprecenljive izkušnje na področju izobraževanja o vinih in uporabi znanja v stroki. Festival Pop Up Wine Festival je le del tega, kar želi deliti z vami. Na tej spletni strani boste lahko poleg informacij o festivalu našli tudi različne članke na temo žlahtne kapljice in vsega, kar je povezano z njo. V letu 2022 je prejel tudi častitljivi naziv iz strani vodiča Gault&Millau za najboljšega sommelier-ja in natakarja, kar je še dodatno podprlo njegovo dolgoletno vlaganje v znanje in izobraževanja.