Kulinarika 2020

Kulinarika Javornik

Gostilna Javornik

Gostilniški rod nadaljuje že četrta generacija, posebnost njihove gostilne so jedi iz krušne peči. Tu pripravljajo najrazličnejše jedi, od mesa, rib, zelenjave pa tja do sladic. Pričakujejo vas na Rakovniku pri Mirni.


Do kosti

Ko se ozremo naokoli in vidimo t.i. ‘Boom’ efekt burgerjev se velikokrat ozremo naokoli in gledamo izven meja našega mesta, Novega mesta. Vendar a ste vedeli, da eni izmed boljših prihajajo celo izpod rok Vladota, ki ustvarja pod blagovno znamko Do kosti. Izbrane sestavine od moke in kvasa za bombetko, do mesa za pleskavico ali burger so pri Vladotu glavnega pomena. Ali bo ustvarjal kaj iz njegovega asortimana ali bo pripravil nekaj čisto drugega…. ? To se sprašujemo tudi sami. Pridite in preverite.


Carolea prima - logo

Carolea Prima

So družinsko podjetje Carolea Prima, ki se ukvarja s pridelavo oljčnega olja. Glavna filozofija podjetja je uživati ob delu z oljkami in slediti tradicionalnim metodam vzgoje oljk in pridelavi oljčnega olja, kajti le na takšen način je mogoče izdelati oljčno olje vrhunske kakovosti. V okolici Rovinja imajo posajenih 420 oljčnih dreves vrst Istrska belica, Karbonaca, Buža, Rošinjola in Buža Puntoža. Vse njihove oljke so obrane ročno, dobro prebrane in mehansko predelane v samo nekaj urah po obiranju. Predelava poteka brez dodatkov kemikalij in pri temperaturi, ki ne preseže 27 stopinj Celzija. Poleg navadnega olja pa bojo predstavili tudi olja z okusi in sicer čili, česen, bazilika, limona, pomaranča in tartuf ter darilne paketke.

Recent Posts

Imate kakšno vprašanje?